Invoer Werkboek
Beko Bedrijfsvergelijking

Chiel van den Hout

Chiel van den Hout
Als bakkerszoon ben ik na omwegen in de branche terecht gekomen. Na het afronden van de HEAO (CE) ben ik aan de slag gegaan met o.a. de 1e stappen als vestigingsplaats- en marktonderzoeker. Vervolgens als bedrijfsconsulent bij het NCOV, met specialisatie in de food-sector en in het bijzonder de bakkersbranche. Zodoende ook actief geraakt op het terrein van aan- en verkoop van bakkerijen, betrokken bij de start van St. Jonge Bakker.

In 1987 trad ik als bedrijfsadviseur in dienst binnen de Beko-organisatie, bij het toenmalige CAD. Al snel ontstond als aparte activiteit CAD Advies. Na enkele jaren raakte ik nauw betrokken bij MOC’84. We bouwden de MOC-bedrijfsonderzoeken verder uit en gingen we bij Advies aan de slag met de jaarlijkse cijfervergelijking, o.a. voor MOC.
Sinds 2000 vorm ik voor M.O.C een koppel met Frank van Sprang. Samen verzorgen we de rapportages van de bedrijfsonderzoeken en bereiden we de bijeenkomsten voor.
M.O.C is voor mij de slagroom op het gebakje van het werk voor Beko Advies. Leren met en van elkaar, onder het motto “delen is vermenigvuldigen”.
De combinatie van dat werken voor M.O.C naast individuele bedrijfseconomische advisering geeft me nog steeds veel plezier en voldoening. Dat is dankbaar genieten, met vertrouwen in de toekomst voor actieve ambachtelijke bakkerondernemers zoals binnen M.O.C.