Invoer Werkboek
Beko Bedrijfsvergelijking

M.O.C inspireert: ‘Onze winst is echt gegroeid’
‘Samen sturen op efficiency’


Talita van den Bogaert,
Bakkerij Pol van den Bogaert in Breda

M.O.C inspireert: ‘Onze winst is echt gegroeid’<br />‘Samen sturen op efficiency’ Paul en Talita van den Bogaert zijn de trotse eigenaren van hun gelijknamige bakkerij in Breda. Heel bewust houden zij het bij één winkel. Maar hoe bereik je met relatief kleine charges tóch een hoog rendement? Het M.O.C gaf hen grip op de cijfers.
‘Tot drie jaar geleden waren de jaarlijkse overzichten van onze accountant de enige cijfers die wij van ons bedrijf hadden. Onvoorstelbaar, als ik daar nu op terugkijk. Sinds we lid zijn van het M.O.C kunnen we écht sturen op efficiëntie en rendement. Alle bakkers in de groep geven immers volledige openheid, vooral over hun resultaten.

MEER RENDEMENT
Cijfermatig inzicht was precies ons ontbrekende puzzelstukje. Kennis van producten, marketing en sales hebben wij immers genoeg. Wij sparren dus veel over kosten besparen en efficiënter produceren. Zo hebben wij geleerd dat je door slim gebruik van de remrijskast meer rendement uit degen kunt halen. Dankzij voorbeelden en tips konden wij onze processen kritischer onder de loep nemen en bijsturen. Het heeft zelfs invloed gehad op ons assortiment. Uiteindelijk is onze winst echt gegroeid.

VERTROUWELIJK
Zo kent elke bakkerij zijn sterke en minder sterke punten. Dat is zo mooi aan het M.O.C:  je kunt elk aspect van de bakkersonderneming naar een hoger niveau tillen. Natuurlijk wordt je eigen handel en wandel ook doorgelicht. Maar je groepsleden zitten niet om de hoek en zijn dus geen directe concurrenten. Alles is vertrouwelijk. Als je echt beter wilt worden is dit de beste manier.’