Invoer Werkboek
Beko Bedrijfsvergelijking

M.O.C inspireert: ‘De herkenning en openhartigheid vind je nergens anders’
‘Op alle fronten scherper’


Willem Teeuw,
Jongerius Bakker in Zoetermeer

M.O.C inspireert: ‘De herkenning en openhartigheid vind je nergens anders’<br />‘Op alle fronten scherper’ Met elf bakkerswinkels en een centrale productieruimte komen er specifieke uitdagingen op je pad. Juist dat maakt het M.O.C voor Willem Teeuw van Jongerius Bakker ideaal. Op elk gebied vindt hij aansluiting en elke bijeenkomst krijgt hij ‘cadeautjes’.
'Op de eerste plaats is het M.O.C een bedrijfsvergelijkingsclub. Je wordt daarom ingedeeld in een groep van bedrijven die bij je past: vergelijkbare grootte en bedrijfstype, heel ander afzetgebied. Je herkent dus veel van elkaars kwesties én je kunt er openhartig over sparren. Iedereen durft zich kwetsbaar op te stellen. Dat vind je nergens anders en schept een sterke band.
 
Vier keer per jaar nemen we een kijkje in andermans bakkerij en winkel. Vooraf krijg je als groepslid een bedrijfsrapport thuisgestuurd zodat hij alvast vragen kan bedenken. Werkelijk alle onderwerpen passeren de revue, van productie tot marketing en van inkoop tot logistiek. Dat is ontzettend leuk, leerzaam en gezellig.
 
INVESTEREN
Ook fijn: als je ergens in wilt investeren, is er altijd wel een collega die dat eerder heeft gedaan. Hij kan precies vertellen waar je op moet letten en hoe zijn aanschaf bevalt. Laatst was iemand super tevreden over zijn nieuwe kookketel. Hiermee maakt hij zelf rooms, jams en vruchtenvullingen: lekkerder én rendabeler. Dat willen wij ook gaan doen.
 
Na elke bijeenkomst stappen mijn collega en ik weer enthousiast de auto in en bespreken we alles nog een keer. Van passionele collega’s steek je altijd nieuwe dingen op. Dat zijn ware cadeautjes. Zo maakt het M.O.C je op alle fronten scherper en help je jezelf en je bedrijf vooruit.'