Invoer Werkboek
Beko Bedrijfsvergelijking

M.O.C inspireert: ‘De frisse blik van collega's levert altijd weer eyeopeners op'
‘Iedereen wil elkaar beter maken'


Allard Jacobs,
Bakker Allard in Drunen

M.O.C inspireert: ‘De frisse blik van collega's levert altijd weer eyeopeners op'<br />‘Iedereen wil elkaar beter maken' Na enkele jaren afwezigheid is Allard Jacobs van Bakker Allard weer toegetreden tot het M.O.C. Vooral het bijzondere contact met collega’s miste hij. Een willekeurige andere collega vraag je immers niet zomaar naar zijn cijfers.
 

‘Er zijn genoeg leuke collega-bakkers waarmee ik uitstekende relaties onderhoud. Een praatje over nieuwe producten, machines of assortiment is snel gemaakt. Maar zaken als financiën, strategie en hordes bij het ondernemen deel je minder gemakkelijk. Juist dát is de kracht van het M.O.C.
 
EIGEN MANIER
Wij vinden dat we een prachtig bedrijf hebben. Maar hoe zien anderen dat? De frisse blik van collega’s levert altijd weer eyeopeners op. Of juist bevestiging dat je het goed doet; ook dat is fijn. Andersom leer je weer van de andere bedrijven. Je neemt iets over of juist niet. Ieder doet het op zijn eigen manier.
 
 
DELEN
Voor veel leden is hoger rendement het voornaamste doel van hun lidmaatschap. Soms zie ik een hardloper in hun assortiment waarvan ze niet precies weten hoeveel winst ze erop maken. Zelf weet ik dat van al mijn producten exact. We stemmen zelfs onze reclame erop af. Ik vind het leuk om deze aanpak binnen het M.O.C te delen.
 
GELUKKIG
Binnen een groep kun je alles tegen elkaar zeggen. Iedereen gaat namelijk met de billen bloot en iedereen wil elkaar beter maken. Het is oprecht en opbouwend. Groei is overigens niet mijn drijfveer. Omvang is geen must voor een mooi bedrijf, weet ik uit ervaring. Als je er maar gelukkig mee bent.’